Formació Professional

Clic per accedir a cada una de les FP :

                    FP Bàsica               
  FP Grau Mitjà  
  FP Grau Superior  

 NOU...  ADMISSIÓ ALS ESTUDIS DE FORMACIÓ PROFESIONAL CURS 2024-2025

RESOLUCIÓ de 18 d’abril de 2024, del secretari autonò mic d’Educació, per la qual s’establix el calendari d’ad missió i matrícula en els ensenyaments sostinguts amb fons públics de Formació Professional de grau bàsic, mitjà i superior, cursos d’especialització i programes formatius de qualificació bàsica, per al curs 2024-2025. [2024/3504]

Presentació sol·licituds telemàtiques Grau Bàsic, Mitjà i Superior:  Del 24 de maig al 3 de juny de 2024

Calendari d'amissió Cicles Formatius FP

Accés a la  TELEMATRÍCULA

OFERTA FORMATIVA DE FP

Pots consultar ací:

OFERTA FORMATIVA FP IES EL GRAO 2023-2024

OFERTA DE CICLES FORMATIU a la nostra Comunitat (famíies professional, quants hi ha, quines ocupacions poden exercir, on es realitzen, quins mòduls contenen,...). Aquesta oferta es pot consultar en el DOSSIER CICLES FORMATIUS COMUNITAT VALENCIANA.

PROVES D'ACCÉS A CICLES FORMATIUS i cursos preparatoris

CONVOCATÒRIA 2024. Informació pàgina Conselleria d'Educació

RESOLUCIÓ de 2 de febrer de 2024, de la Direcció Gene ral de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, per la qual es convoquen proves d’accés als cicles formatius de grau mitjà i superior de Formació Professional per a l’any 2024. [2023/339]

CALENDARI PRÒVES D'ACCÉS A CICLES

INSCRIPCIÓ (del 20 al 28 de març del 2024)

REALITZACIÓ PROVA D'ACCÉS a grau mitjà i superior : 20 i 21 de maig de 2024

ORIENTACIONS PER SUPERAR LES PROVES: INFORMACIÓ GENERAL, FORMULARIS, SOL·LICITUDS, TRAMITACIÓ,....

- Grau Mitjà

- Grau Superior

EXEMPLIFICACIONS  (proves d'altres convocatòries)

ON ES PODEN PREPARAR LES PROVES?

CEEDCV Centre Específic d'Educació a Distància de la Comunitat Valenciana

ADMISSIÓ ALS ESTUDIS DE FORMACIÓ PROFESIONAL CURS 2023-2024

RESOLUCIÓ de 15 de març de 2023, del secretari autonòmic d’Educació i Formació Professional, per la qual s’estableix el calendari d’admissió en els ensenyaments sostinguts amb fons públics de Formació Professional de grau bàsic, de grau mitjà i de grau superior, cursos d’especialització i programes formatius de qualificació bàsica, per al curs 2023-2024

Presentació sol·licituds telemàtiques Grau Bàsic, Mitjà i Superior  Del 22 al 30 de maig de 2023

Accés a la  TELEMATRÍCULA

ACCÉS A LA UNIVERSITAT DES DELS CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR

RESOLUCIÓ de 16 de febrer de 2023, de la presidenta de la comissió gestora dels processos d’accés i preinscrip ció en les universitats públiques del sistema universitari valencià, per la qual es fan públics els acords de la comis sió sobre l’estructura de les noves proves d’accés a la uni versitat i la determinació de les dates per a la realització de les proves d’accés a la universitat del curs 2022-2023, per als alumnes que estiguen en possessió del títol de Batxillerat, de tècnic superior de Formació Professional, de tècnic superior d’Arts Plàstiques i Disseny o de tèc nic Esportiu Superior, o equivalents a efectes acadèmics. [2023/1809]

B) Estudiantat de cicles formatius de grau superior (títol de tècnic/ tècnica superior de Formació Professional, de tècnic/ tècnica superior d’Arts Plàstiques i/o de tècnic/tècnica esportiu superior i equivalents).

La qualificació del cicle formatiu de grau superior serà equivalent a la nota d’accés a la universitat de l’estudiantat de Batxillerat, és a dir, a la qualificació del batxillerat més la de la fase obligatòria de la PAU amb la mitjana ponderada establida per normativa. Aquest estudiantat entrarà en la mateixa reserva de places de l’estudiantat de Batxillerat i els estrangers, i podrà presentar-se, en la fase voluntària, als exàmens d’un màxim de 4 assignatures de les quals trien entre les de l’annex (les 13 troncals d’opció o les 4 troncals generals amb vinculació amb una modalitat de Batxillerat o els 4 idiomes estrangers), per a poder augmentar la seua qualificació d’admissió fins a un màxim de 14 punts.

No s’estableix una vinculació d’estudis de CFGS amb les branques de coneixement de les titulacions, és a dir, l’estudiantat podrà accedir a un determinat grau independentment del CFGS cursat.

   Nova Llei de Formació Professional - 2022

Alguns canvis importants

La Llei estableix un sistema únic de formació professional que va dirigit tant a estudiants com a treballadors, per facilitar- los itineraris formatius, a llarg de la seva vida professional.

Aquests Itineraris permeten una formació progressiva , a través de cinc graus ascendents : A, B, C, D i E.


Com pots veure a la imatge aquest aprenentatge contempla...
- Des d'unitats més petites o microformacions (graus A, B, C) de l' entorn laboral .
- Fins a assolir els títols de tècnics (graus D i E), que són els cicles formatius de l' entorn escolar , que ja coneixem.

  • El Grau A constitueix l'oferta més petita del sistema nacional d'FP i conduirà a obtenir una acreditació parcial de competència.
  • El Grado B es la superación de todas las acreditaciones parciales de un módulo profesional, obteniendo el correspondiente Certificado de Competencia profesional o Grado B de formación.
  • El Grado C que reúne varios módulos y conduce a la obtención de un Certificado Profesional. Puedes ver el PDF ( ver el PDF ) con las fichas resumen de los 583 antiguos Certificados de Profesionalidad que conforman el Repertorio Nacional, a diciembre de 2015.
  • En cuanto al Grado D, se corresponde con los Ciclos Formativos de FP: Básico, Medio, Superior, obteniendo una titulación de Técnico.
  • Por último, en el Grado E, se integran los cursos de especialización que tendrán una duración de entre 300 y 800 horas, obteniendo al acabar un título de Especialista (en Grado Medio) o Máster Profesional (en Grado Superior).

Competencias - Familias - Niveles

Los estándares de competencia se organizan en 26 familias profesionales y en 3 niveles (nivel I, 2, 3) en función de la complejidad de las tareas que describen.

Toda la Formación Profesional tendrá carácter dual
La nueva Ley de FP contempla que la oferta de los Grados C y D incluirá un periodo de formación en la empresa bajo dos posibles regímenes:

  • Formación Profesional general: con un tiempo en la empresa de entre el 25% y el 35% de la duración total de la formación, y el compromiso de la empresa de participar en hasta un 20% de los contenidos y resultados del aprendizaje.
  • Formación Profesional intensiva: con una formación en la empresa a partir del 35% de la duración total, así como la colaboración de ésta con el centro de formación en el desarrollo de más del 30% del currículo. Además, contempla un contrato de formación entre el estudiante y la empresa en los términos que determine la legislación laboral. 

La Ley incorpora la figura del tutor dual del centro y también del tutor dual de empresa.

Conexión con la Universidad
La nueva norma regula la relación entre las enseñanzas de Formación Profesional y las Universitarias, facilitando el diseño de itinerarios formativos que permitan transitar sin obstáculos entre los dos sistemas y en ambos sentidos.

Internacionalització
La Llei també atén les recomanacions de la Unió Europea en matèria d'internacionalització. El document regula la participació en projectes i organismes internacionals, la convocatòria de projectes de formació entre centres espanyols i estrangers, així com la mobilitat de lalumnat i professorat entre diferents països.

A més, inclou la creació de dobles titulacions i l'oferta bilingüe .

Calendari d'implantació
S'anirà implantant al llarg dels propers 4 anys.

Més informació: Butlletí Oficial de l'Estat BOE