CURS 2021/ 2022

INICIEM UN NOU CURS

Enguany iniciem el curs amb grans canvis en el DEPARTAMENT D'ORIENTACIÓ.
Toni cap i i membre d'aquest departament i qui mantenia aquest blog ha canviat de treball ara pertany a la Unitat Especialitzada d'Orientació a Dénia, amb el repte d'iniciar un nou model d'orientació educativa que amplia l'atenció personalitzada i l'educació inclusiva en els centres educatius d'ensenyament públic valencià.
Este curs el  departament serà dirigit per Sara, la nova Orientadora.
Comencem el curs amb la informació sobre les beques .

BEQUES 22021-2O22.

 

Tota la informació i els enllaços per a poder sol·licitar les diferents beques ho trobarem en:

https://www.becaseducacion.gob.es

i en l'enllaç:

https://elorienta.com/iesmarcoszaragoza/index.php?id=beques-2020-2021

 

Vols saber com sol·licitar la Beca MEC de 2021-22? En aquest vídeo de dos minuts t'expliquem com demanar la Beca MEC en pocs passos amb tots els seus requisits

✅ Podràs emplenar la teua Beca MEC per a 2021 i 2022 de manera ràpida i senzilla amb aquest tutorial

 

 

 

 

CURS 2021     -------    2022

Tot el que necessites saber sobre el procés de preinscripció universitària 2021.

Per fi ha arribat el moment que tant esperaves! S’han acabat els exàmens, les setmanes llargues d’estudi que pensaves que mai acabarien, les nits sense dormir acompanyat de cafè… Però, ara, després  de la Selectivitat, una nova etapa plena de bones experiències s’acosta. Però el primer és el primer, si has aprovat la selectivitat ara et tocarà gaudir de l’estiu, però no et preocupes, tot arriba. D’altra banda, no has d’oblidar-te de fer la preinscripció universitària 2021 per a no quedar-te fora en el procés d’assignació de places universitàries.

Quins passos he de seguir per a fer la preinscripció universitària 2021?

 

 

 

 

 

ENQUESTA SOBRE ÚS DEL TELÈFON MÒBIL

El mòbil és part dels joves d'avui des de l'inici de l'adolescència – un apèndix més, han arribat a resumir-lo gràficament alguns–. Ho usen més que ningú i segurament millor que ningú. Però també hi ha casos de mal ús i d'ús abusiu. Aquesta qüestió preocupa els pares i mares, docents. Una inquietud que ja ha arribat a les consultes mèdiques i psiquiàtriques.

 Proposem una activitat als nostres estudiants d'ESO en la qual l'alumne completarà un qüestionari de preguntes a l'aula sobre l'ús que fa del mòbil i comprovarà la puntuació que obté quin és el grau d'addicció i ús en el que es troba cada alumne.

 Al mateix temps podrem comprovar si les respostes s'ajusten a la realitat de l'ús del mòbil, utilitzant les eines que tenim al nostre abast per a saber quant temps dediquem estar connectat o inclús les aplicacions que utilitzem diàriament.

clicar la imatge


Adolescents i mòbil: quan és excés d'ús i quan addicció?

 

PROVES D'ACCÉS ALS CICLES  FORMATIUS DE FORMACIÓ PROFESSIONAL
 

font Dep Orientació IES Tirant Lo Blanc

 

 

Jornades de Portes Obertes de la UPV (Universitat Politècnica de València)

 

 

 

La Universitat Politècnica de València (UPV) organitza un any més les Jornades de Portes Obertes. En aquesta ocasió, a través de sessions en línia. El seu objectiu és presentar la universitat, els graus i dobles graus que imparteixen, i resoldre dubtes en directe amb professorat universitari. Triar una carrera no és tasca fàcil, per això amb esta activitat s'intenta ajudar-te la teua elecció de carrera.

Jornades de Portes Obertes

14 xarrades durant els mesos d'abril i maig del 2021

La inscripció per a totes les sessions s'obri el dijous 25 de març.

 

 

FIRA ORIENTA'T 2021

Enguany és un any especial en l'orientaci dels nostres estudiants.

La REGIDORIA  de JOVENTUT de l'Ajuntament de la Vila amb col·laboració amb els Departaments d'Orientació dels tres IES i la Fundació Nova Feina, van a organitzar la fira ORIENTA'T 2021.

Enguany  estem organitzant un gran ventall  d'activitats informatives adreçades als estudiants i pares sobre tot als alumnes que finalitzen etapa, preparant la transició entre l’educació obligatòria i la postobligatòria així com les eixides formatives i laborals pels alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius. És per aixó que volem que ens contestes a aquesta enquesta per  saber la vostra opinió sobre els temes d'interès que us proposem a continuació.

Agraïm la vostra col·laboració.

 

obri este enllaç per contestar l'enquesta:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfNalXvtBt437yO8SvUwZP6l3Y65WS7gcdmSt27Lk2Tgj6SWw/viewform?gxids=7628

 

ÉS HORA D'ESTUDIAR.

Resistir a la temptació d'estar pendent de  les xarxes socials  dels missatges de WhatsApp durant una vesprada d'estudi pot convertir-se en una tasca heroica. Però aconseguir-ho pot significar una sessió molt més eficient i productiva.

Una de les tècniques que ens poden ajudar a gestionar bé el nostre temps d'estudi serà aprendre a utilitzar la tècnica del pomodoro

PLANIFICACIÓ DEL TEMPS DE TREBALL I ESTUDI - ELABORACIÓ D'UN HORARI PERSONAL

 

 

 

 

 

 

 

L'amabilitat és contagiosa:
El 13 de novembre se celebra el Dia Mundial de la Bondat o World Kindness Day, per iniciativa de la World Kindness Movement (WKM) que el va proclamar l'any 1998.

Mitjançant la celebració d'aquest dia es reafirmen les bones accions en les persones i en les comunitats del món, sent la bondat un element essencial de la condició humana que uneix a les divisions de raça, religió, política i gènere.

 

 

 

 

 

 

UN XICOTET HOMENATGE A QUINO......

PROCRASTINAR,
És l'acció de deixar activitats que no ens semblen agradables per a més tard o les substituïm per altres activitats que són del nostre grat.

 

https://procrastinar.org/

Yo procrastino,tú procrastinas…

 

Trucs ninja: el mètode GTD per no procastinar

 

Quino ens dona la solució.......

com sempre..

gràcies per tant i tan fàcil

 

ORIENTACIÓ EN TEMPS DE COVID-19   #QUEDATACASA

TUTORIAL PROCÉS PREINSCRIPCIÓ CICLES FORMATIUS DE GRAU MITJÀ

 

TUTORIAL PROCÉS PREINSCRIPCIÓ ALS ESTUDIS DE FORMACIÓ PROFESSIONAL BÀSICA

 

 

De primària a Secundària

Els alumnes de 6è de Primària deixen el seu col·le  al qual han anat des d'infantil, ara peguen un gran bot i  s'en  van a l'Institut. Un viatge al futur, un viatge ple d'emocions, d'inquietuds i alguna por. Xicoteta guia per als alumnes per a llevar-los les possibles pors que puguen tenir en aquest trànsit d'etapa.

 

 

 

INFORMACIÓ PAU 2020

Qué hem de tindre present en la PAU 2020

Hecho con Padlet

 

oferta educativa: 2020/2021

 

Hecho con Padlet

 

orientació 1er batxillerat

Made with Padlet

 orientació segon d'ESO

 

 

orientació primer d'ESO

 

 

 

 IMPORTANT

CALENDARI D'ADMISSIÓ I MATRICULACIÓ  PEL PROPER CURS 2020-201

Calendaris d'admissió per a educació infantil, educació primària, educació secundària obligatòria i batxillerat

Ja està disponible els calendaris d'admissió per al curs 2020-2021 per als ensenyaments d'educació infantil, educació primària, educació secundària obligatòria, batxillerat i formació professional en la Comunitat Valenciana.

 Calendaris d'admissió per al curs 2020-2021.

MÉS INFORMACIÓ A LA WEB DE L'IES MARCOS ZARAGOZA

ORIENTACIO 4 ESO

Estimades Famílies i alumnat de 4t d'ESO:

Davant l'especial situació per la qual estem travessant tots, em pose en contacte amb vostès per a donar-los tot el meu suport i comunicar-los que des del Departament d’orientació continuem treballant per orientar a les famílies i als nostres estudiants.

El procés d'orientació acadèmica del nostre alumnat s'ha vist interromput per la

situació  de confinament i per què hem pensat que els estudiants el  primer que haurien de fer era comprendre la situació en què es trobaven, centrar-se, posar en ordre el dia a dia.

Ara, ens posem en marxa per poder orientar en una situació anormal i esperem que utilitzant els mitjans que tenim al nostre abast poder orientar i informar els alumnes de quart d’aquelles opcions i itineraris que hauran de triar en finalitzar este curs.

Estos materials tenen  com a objectiu ajudar els alumnes i les famílies a decidir què estudiar en finalitzar 4t d’ESO entre les alternatives que oferta el sistema educatiu, els interessos i les expectatives dels nostres estudiants.

Tots sabem que prendre decisions en aquests moments no resulta una tasca fàcil de portar. Hem de pensar i reflexionar amb deteniment i evitar decisions preses a l'atzar, o per motius poc assenyats, sinó que s'han de basar en gustos, capacitats i les preferències de cadascun.
En el document que ara vos presentem hem preparat tota una informació que pensem que pot ser rellevant, ara vos indiquem com podem utilitzar-la.

 

https://es.padlet.com/toninavarro/despresdequart

  1. Veiem que hi ha diferents entrades o finestres amb informació.
  2. . Comencem amb una presentació completa sobre què podem fer després de finalitzar el present curs.
  3. Hem preparat una sèrie de qüestionaris d'autoconeixement, a classe ja en vam veure alguns, pots utilitzar-los ( veuràs que sempre està en primer lloc elorienta, és així perquè crec que és el més còmode intuïtiu i fàcil d'utilitzar).
  4. Veuràs que hem adjuntat una sèrie de vídeos, us recomane que els visualitzeu vosaltres o els vostres pares.
  5. En cinquè lloc,  veureu que hi ha informació detallada dels batxillerats, de formació professional, ensenyaments de règim especial, forces armades...
  6.  I finalment, hem adjuntat una pestanya amb el nom de : Processos de preinscripció i matrícula que estarà activa i amb els canvis a cada moment depenent de les informacions i les instruccions que ens va manant consergeria. Crec que en aquest apartat hauràs d'estar pendent.

 

Al mateix temps us enviarem una enquesta (com tots els anys perquè la contesteu, és una primera aproximació a la decisió que cadascun de vosaltres farà  el  curs següent).


SI TENIU QUALSEVOL DUBTE O NECESSITEU ALGUNA INFORMACIÓ I ORIENTACIÓ NO DUBTEU A POSAR-VOS EN CONTACTE AMB EL DEPARTAMENT D'ORIENTACIÓ.

toninavarro@iesmarcoszaragoza.es

orientació@iesmarcoszaragoza.es

 

ÀNIM, FORÇA I DIR-VOS QUE HO HEU ESTAT FENT MOLT BÉ, DONANT UNA LLIÇÓ DE RESPONSABILITAT

 

 

Toni  Navarro

 

 

@QUEDATACASA
Estem vivint un temps de moltíssima dificultat, un moment difícil però necessari D'AÏLLAMENT A CASA. Tot el nostre alumnat està en ple procés evolutiu que s'ha vist truncat per una situació nova i desconeguda, que entre tots hem de saber afrontar i fer-li front, des de l'IES MARCOS ZARAGOZA i el Departament d'Orientació volem ajudar als nostre als nostres estudiants i les seues famílies perquè puguen aprofitar aquesta oportunitat històrica que ens ha donat el destí per a eixir amb més força i en definitiva amb un creixement personal reforcat. Els membres del Departament d'Orientació, volem complementar les accions formatives que està duent a terme la resta del professorat aportant unes claus perquè des de casa treballeu amb els vostres fills i filles la competència social i cívica, sempre important i més en aquests moments. El Departament d'Orientació està treballant per a l'elaboració d'uns materials i orientacions per a poder continuar assessorant en aquests instants i sobretot en la volta al centre que esperem siga el més ràpida possible.
 

 

Presentació per part del Departament d'Orientació de com derrotar com herois i heroïnes des de casa al COVID-19