BATXILLERAT

PROGRAMA PER A AUTOCONTROLAR L'ANSIETAT DAVANT ELS EXÀMENS

L'ansietat és una emoció natural, present en tots els humans, que resulta molt adaptativa doncs ens posa en alerta davant una possible amenaça; quan l'ansietat es manifesta en nivells moderats facilita el rendiment, incrementa la motivació, no obstant açò, a voltes es viu com una experiència desagradable (emoció negativa), especialment quan aconsegueix una elevada intensitat, que es reflecteix en forts canvis somàtics, alguns dels quals són percebuts per l'individu; a més, aquesta reacció, quan és molt intensa, pot provocar una pèrdua de control sobre la nostra conducta normal.

L'ansietat davant els exàmens és una reacció de tipus emocional de caràcter negatiu que es genera davant l'expectativa creada per la inminencia o presència d'un examen i que molts estudiants la perceben com una amenaça per a la persona.

En general els exàmens són situacions estresants que són percebuts per molts estudiants en funció d'apreciacions subjectives com a amenaçadores i en conseqüència productores d'ansietat.
No tots els estudiants senten por davant els exàmens per les conseqüències que es deriven d'un mal resultat, i en conseqüència viuen aquests moments amb la preocupació de mantenir la responsabilitat de fer-ho bé, però sense aqueix grau de sofriment i ansietat que quan es donar a nivells molt elevats pot interferir en la salut dels alumnes.

TÈCNIQUES PER Al CONTROL DE L'ANSIETAT EN ELS EXÁMENES

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EXERCITEM

vivir sin ansiedad

Si cliquem en la infografia podrem veure unes recomanacions per entendre l'ANSIETAT DAVAN DELS EXÀMENS

 

Ací tens uns enllaços, vídeos i documents que ajuden a comprendre millor l'ansietat, així com senzilles tècniques de relaxació i respiració. Et portaran poc temps i són eficaços si els com a enines a treballar de manera contínua:

MÉTODE SENZILL DE RELAXACIÓ MUSCULAR:

 

 RESPIRACIÓ DIAFRAGMÀTICA

 

RELAXACIÓ MUSCULAR COMPLETA

TAULA L'ESTIRAMENTS (GUIA D'EXERCICIS) RECOMANAT PER DORMIR

 TÈCNIQUES PER REDUIR L'ANSIETAT

7    EXERCICIS MINDFULNESS PER PRACTICAR A CASA

 Si volem una major informació sobre l'ANSIETAT i sobre TÈCNIQUES DE RELAXACIÓ , podem descarregar-nos aquestes dues guies:

 

 GUIA SOBRE L'ANSIETAT

L'ansietat i la por es poden manifestar de moltes maneres. Una persona ansiosa o amb por pot sentir tensió muscular, palpitacions, mans o peus freds, onades de calor o esgarrifances. També pot sentir la necessitat d'evitar a aquelles persones, llocs o situacions que li causen por o ansietat. Si crees que pateixes d'ansietat, consulta aquesta Guia elaborada per Pedro Moreno i Ana Gutiérrez (Clínica Moreno, SLP). Aquesta guia de 50 pàgines sobre l'ansietat i els seus trastorns s'ha elaborat en un llenguatge senzill i amé. Inclou abundants exemples de persones que han patit aquests trastorns. Sens dubte, una guia de gran valor per la qualitat de la informació que inclou, rigorosa i científicament contrastada.

 

 

  GUIA PER A LA RELAXACIÓ MUSCULAR PROFUNDA

 

 

Existeix una relació important entre els músculs del cos humà i la tensió emocional que viu una persona que pateix d'ansietat. Al cap i a la fi, ha d'haver-hi una bona connexió entre el sistema d'alarma que representa l'ansietat i els músculs de les cames, sobretot si és necessari eixir corrent davant algun perill imminent

àudio que el Dr. Moreno utilitza amb els seus pacients per a ensenyar-los la tècnica de relaxació muscular profunda.

 

RELAXACIÓ PROGRESSIVA DE JACOBSON
El científic Edmund Jacobson va crear la relaxació progressiva l'any 1936. Segons ell aprenent a discriminar les sensacions de tensió muscular de les de relaxació, progressivament l'individu podria arribar a una relaxació profunda no solament muscular sinó també mental.

 

 

 

 

vols cenéixer UN ESTUDI UNIVERSITARI

Si vols conéixer diferents estudis universitàris ¿Estás interessat/da en UN ESTUDI UNIVERSITARI?   seguir llegint

 

UNIVERSITATS PÚBLIQUES SYMBAOO

 

 

NOTES DE TALL DE LES UNIVERSITATS VALENCIANES

 

PONDERACIONS UNIVERSITATS VALENCIANES