ORIENTACIÓ

http://https://elorienta.com/iesmarcoszaragoza/data/uploads/1-orienta-4rt-coronavirus.ppt

 

Uniscopio és una nova plataforma d'orientació educativa en la qual l'estudiant pot trobar informació sobre accés i admissió, beques,
pràctiques professionals i/o serveis de les diferents universitats.

Vos recomane que la vegeu en profunditat té molta informació.

 

En aquesta web podràs trobar un:

    Cercador d'Universitats per nom, o bé, a través d'un mapa interactiu.
    Cercador d'estudis per Graus segons el seu nom, o bé, per àrees de coneixement.
    Cercador de Beques.
    Informació sobre l'accés a la Universitat.

 

De les ocupacions que coneixes a les que no coneixes.

Aquesta aplicació, a la qual s’hi pot accedir desde http://w28.bcn.cat/___ch___/_oao/_app.php?gAppId=oao&gInterfaceLanguage=ct&gEnvironment=singleWebl permet navegar per un ampli catàleg d’ocupacions a partir de les ocupacions ,professions i oficis més coneguts.

 

NTEL·LIGÈCIES MÚLTIPLES.

Intel·ligències múltiples. Quin és el teu talent?

La Teoria de les Intel·ligències Múltiples va ser ideada pel psicòleg nord-americà Howard Gardner com a contrapès al paradigma d'una intel·ligència única.
Gardner va proposar que la vida humana requereix del desenvolupament de diversos tipus d'intel·ligència.

Howard Gardner i els seus col·laboradors de la prestigiosa Universitat d'Harvard van advertir que la intel·ligència acadèmica (l'obtenció de titulacions i mèrits educatius; l'expedient acadèmic) no és un factor decisiu per a conèixer la intel·ligència d'una persona.
Un bon exemple d'aquesta idea s'observa en persones que, malgrat obtenir excel·lents qualificacions acadèmiques, presenten problemes importants per a relacionar-se amb altres persones o per a manejar altres facetes de la seua vida. Gardner i els seus col·laboradors podrien afirmar que Stephen Hawking no posseeix una major intel·ligència que Leo Messi, sinó que cadascun d'ells ha desenvolupat un tipus d'intel·ligència diferent.

 

FONT.(Psicología y Mente)

 

 

http://4.bp.blogspot.com/-LJzPX_PsHeM/VqDu8jyRO4I/AAAAAAAAfmQ/mwZH6oji3Oo/s1800/Inteligencias-Multiples.jpg

Howard Gardner va desenvolupar la seua famosa teoria de les Intel·ligències Múltiples. Aquesta teoria ens explica que no tenim una sola capacitat mental, sinó vàries, concretament vuit:

Intel·ligència Lingüística
Intel·ligència Lògic - Matemàtica
Intel·ligència Visual - Espacial
Intel·ligència Kinestésica o Corporal-cinètica
Intel·ligència Musical
Intel·ligència Interpersonal
Intel·ligència Intrapersonal
Intel·ligència NaturalistaCada persona posseeix en diferent quantitat o grau cadascuna d'aquestes intel·ligències, però la forma en què les combina o barreja genera múltiples formes individualitzades del comportament intel·ligent, alguna cosa semblat al que succeeix amb la combinació dels trets facials que donen lloc a les cares o rostres individuals. Gardner proposa que cada persona va estabilitzant formes de barrejar aquestes intel·ligències adquirint una idiosincràsia molt personal (alguna cosa així com una personalitat pròpia en l'esfera cognitiva).

Vols saber què tipus d'intel·ligència o intel·ligències dominants tens? Esbrina-ho amb aquest senzill test i així sabràs quin és la teua forma d'aprendre i quins estudis poden ser més interessants per a tu segons les teues capacitats

test intel·ligències múltiples :

 

 

EL  ELEMENTO ( KEN ROBINSON)DESCOBRIR LA TEVA PASSIÓ HO CANVIA TOT

 

 

 

 

Quan ens apassiona el que fem i a més tenim la preparació adequada per fer-ho bé, estem en el nostre ElementO, aquest estat meravellós en el qual treballem sense cansament i amb gran creativitat.

Què tenen en comú Matt Groening, el creador dels Simpsons, l'empresari Richard Branson, o la periodista Arianna Huffington? Més enllà del seu enorme èxit professional, tots ells són persones que mostren una extraordinària passió pel que fan i que han trobat el que Ken Robinson denomina el seu Element, és a dir, el lloc on la persona fa allò que realment vol fer i on és qui sempre ha volgut ser.

 

INVESTIGADOReS CIENTÍFIQUeS

 

QÜESTIONARIS D'ORIENTACIÓ

 

Test GR de orientació professional

Al  llarg de les diferents sessions de tutoria anirem treballant diferents materials que ens ajudaran a conèixer-nos més i en la nostra presa de decisions.

Este test d'orientació professional en línia ens  permetrà conèixer els teus interessos professionals, els teus valors, les teves aptituds i habilitats i, finalment tenir un consell perquè prengues les teves decisions.

El test GR és del portal educaweb.com t'ajudarà a la presa de decisions.

És molt senzill, només has de registrar-te i començar a fer-ho.

El test proporciona com resultat un grup(s) professional(s) concordes amb els interessos personals que has manifestat juntament amb l'oferta acadèmica relacionada, tant d'universitat com de formació professional. Tens dues versions dels resultats, la reduïda i l'ampliada, a la qual s'accedeix fent clic.

Una vegada acabat, pots imprimir els resultats i guardar-los, per accedir posteriorment a ells.

En resum, una eina excel·lent que et recomano que utilitzis en el procés d'acte orientació.

 

 

MyWayPass:

una plataforma innovadora

MyWayPass és una plataforma online gratuïta que ofereix una forma alternativa d'acompanyar als joves en el seu procés de presa de decisions acadèmiques i professionals.
MyWayPass és un joc d'autoconeixement en el qual, com si fóra un videojoc, l'estudiant s'embarca en un viatge espacial en el qual pot visitar cinc planetes que li permeten aprofundir en el seu autoconeixement, ser conscient de les seues inquietuds o dissenyar el currículum necessari per al seu futur professional.
Amb aquesta innovadora eina es convida a l'alumne a la reflexió i a l'autoconeixement a través d'una experiència interactiva i dinàmica, que sens dubte està molt més adaptada a la seua edat i necessitats reals que altres eines existents.