ORIENTACIÓ 3er ESO

 

 

PAPA VULL SER BAILLARINA

DE PROFESSIÓ:

 

 

INTEL·LIGÈCIES MÚLTIPLES.

Intel·ligències múltiples. Quin és el teu talent?

La Teoria de les Intel·ligències Múltiples va ser ideada pel psicòleg nord-americà Howard Gardner com a contrapès al paradigma d'una intel·ligència única.
Gardner va proposar que la vida humana requereix del desenvolupament de diversos tipus d'intel·ligència.

Howard Gardner i els seus col·laboradors de la prestigiosa Universitat d'Harvard van advertir que la intel·ligència acadèmica (l'obtenció de titulacions i mèrits educatius; l'expedient acadèmic) no és un factor decisiu per a conèixer la intel·ligència d'una persona.
Un bon exemple d'aquesta idea s'observa en persones que, malgrat obtenir excel·lents qualificacions acadèmiques, presenten problemes importants per a relacionar-se amb altres persones o per a manejar altres facetes de la seua vida. Gardner i els seus col·laboradors podrien afirmar que Stephen Hawking no posseeix una major intel·ligència que Leo Messi, sinó que cadascun d'ells ha desenvolupat un tipus d'intel·ligència diferent.

 

FONT.(Psicología y Mente)

 

 

http://4.bp.blogspot.com/-LJzPX_PsHeM/VqDu8jyRO4I/AAAAAAAAfmQ/mwZH6oji3Oo/s1800/Inteligencias-Multiples.jpg

Howard Gardner va desenvolupar la seua famosa teoria de les Intel·ligències Múltiples. Aquesta teoria ens explica que no tenim una sola capacitat mental, sinó vàries, concretament vuit:

Intel·ligència Lingüística
Intel·ligència Lògic - Matemàtica
Intel·ligència Visual - Espacial
Intel·ligència Kinestésica o Corporal-cinètica
Intel·ligència Musical
Intel·ligència Interpersonal
Intel·ligència Intrapersonal
Intel·ligència NaturalistaCada persona posseeix en diferent quantitat o grau cadascuna d'aquestes intel·ligències, però la forma en què les combina o barreja genera múltiples formes individualitzades del comportament intel·ligent, alguna cosa semblat al que succeeix amb la combinació dels trets facials que donen lloc a les cares o rostres individuals. Gardner proposa que cada persona va estabilitzant formes de barrejar aquestes intel·ligències adquirint una idiosincràsia molt personal (alguna cosa així com una personalitat pròpia en l'esfera cognitiva).

Vols saber què tipus d'intel·ligència o intel·ligències dominants tens? Esbrina-ho amb aquest senzill test i així sabràs quin és la teua forma d'aprendre i quins estudis poden ser més interessants per a tu segons les teues capacitats

test intel·ligències múltiples :

 

 

 

orientació tercer d'ESO

 

 

 

 

 

Este   vídeo explicarem les possibilitats que teniu una volta finalitzeu tercer curs d’ESO. Aquesta informació vol ajudar-vos  en la presa de decisions per al proper curs, conèixer en quines condicions passareu o no a quart, les matèries que cursareu el proper curs i fins i tot la possibilitat de canviar d’estudis cap a Formació Professional Bàsica o acdedir a un PMAR.