Orientació professional

En aquest apartat trobaràs informació i eines que t'ajudaran a prendre decisions sobre la teua vida laboral, facilitant-se recursos que et permetran conéixer les teues capacitats, competències i interessos personals de manera que pugues prendre una decisió que siga adequada per a tu.

QUINA PROFESSIÓ ELEGISC?

Si tens dubtes sobre quins són els llocs de treball que més s'adeqüen als teus interessos, aquests dos recursos que et presentem a continuació poden ajudar-te a aclarir les idees:

  DICCIONARI DE LES PROFESIONS

A través del següent enllaç podràs accedir a un diccionari de les professions, on podràs investigar les diferents ocupacions i analitzar a fons quines són les professions que més poden interessar-te, així com conéixer quines són les competències necessàries per a desenvolupar-la i quins estudis són necessaris per a formar-t'hi.

 PORTAL D'EIXIDES PROFESSIONALS

Es tracta d'un portal creat per la Universitat de València que et permet buscar entre un ampli catàleg d'ocupacions i oferir-te informació molt completa sobre la professió seleccionada descrivint l'ocupació, les funcions que exerciries, quins les principals competències i quins estudis et permeten accedir. Per a accedir, punxa en el següent enllaç.

  PERFILS PROFESSIONALES EN ELS CICLES FORMATIUS:

Es tracta d'un  portal creat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional en el qual trobaràs informació sobre l'ocupació triada i les aptituds que cal exercir en el seu desenvolupament.

A més, a través del següent enllaç podràs ampliar la informació, i trobaràs informació sobre les ocupacions per a les quals capacita cada títol de formació professional organitzat per famílies professionals.

FPBIDE: A través d'aquest enllaç, tindràs accés a dos test o qüestionaris: un, per a ajudar-te a triar un cicle formatiu de grau mitjà de FP i un altre si t'interessa un grau superior. 


 CONSELLS PER A CREAR EL TEU CURRÍCULUM:

A través d'aquests dos enllaços pots seguir els consells que des del CEPIE donen als seus estudiants per a redactar un currículum o millorar-lo en cas que ja en tingues un redactat:

  Consells per a crear el teu currículum vitae pas a pas.

 Consells per a millorar el teu currículum.

 

 CONSELLS PER A SUPERAR AMB ÈXIT UNA ENTREVISTA DE TREBALL:

A través del següent enllaç pots accedir a un document pdf. en el qual trobaràs una guia per a afrontar amb èxit una entrevista de treball dissenyada pel Servei d'Ocupació de Catalunya.

 

 GUIDE YOUR TALENT: L'aplicació espanyola disenyada per a millorar l'ocupació

“Guide your talent” és una aplicació que té com a objectiu analitzar aquells punts claus que no realitzes de manera correcta i així ajudar-te en la teua cerca de treball. Per a això, realitzes un test de 48 preguntes que analitzen 10 blocs cable en la cerca de treball i així oferir-te pistes sobre les àrees que has de millorar.

A través del següent enllaç pots descarregar l'app.

 

Ferramenta CLOE:

Es tracta d'una eina que posa a la vostra disposició el Servei d'Ocupació de Catalunya. Aquesta eina t'ajuda a definir el teu objectiu professional proporcionant-te informació que et permeta conéixer-te millor i així distingir les alternatives que millor s'adapten al teu perfil i prendre una decisió encertada.

 

 ESTADÍSTIQUES D'EMPLEABILITAT DEL MERCAT LABORAL ACTUAL:

Accedeix a informació sobre el mercat de treball per àmbit nacional i per grup primari d'ocupació, segons la Classificació Nacional d'Ocupacions (CNO). En les fitxes destinades a cada ocupació disposaràs d'informació sobre els contractes i demandants que els Serveis Públics d'Ocupació registren cada mes/any en cadascuna de les ocupacions. Per a accedir a la fitxa de l'ocupació que cerques, has d'accedir a les fitxes agrupades alfabèticament.

Enllaç a la informació mensual del mercat de treball per ocupació:

Si busques informació referent al mercat de treball per a una titulació universitària o una titulació de Formació professional en concret, selecciona un dels següents enllaços:

* Et recomanem que no selecciones un mes/anuari concret ja que triant l'any de què vols obtindre informació podràs accedir a un pdf diferent destinat a cada mes.

 BUSCADORS D'OCUPACIÓ:

Portal d'ocupació “empleate”. Es tracta d'un portal que reuneix tota l'oferta d'ocupació existent en els portals públics i privats a través d'un metacercador, amb els objectius de contribuir a dinamitzar la col·locació i de conferir una major transparència al mercat de treball.

Link d'accés.

Buscador d'ocupació del Servei Valencià d'Ocupació i Formació (LABORA)